B2B-myynti.fi
Myy enemmän ja Paremmin
Enemmän B2B-myynnistä
B2B-myynti.fi
Myy enemmän ja Paremmin
Enemmän B2B-myynnistä
B2B-myynti.fi
Myy enemmän ja Paremmin
Enemmän B2B-myynnistä
B2B-myynti.fi
Myy enemmän ja Paremmin
Enemmän B2B-myynnistä
B2B-myynti.fi
Myy enemmän ja Paremmin
Enemmän B2B-myynnistä
B2B-myynti.fi
Myy enemmän ja Paremmin
Enemmän B2B-myynnistä
B2B-myynti.fi
Myy enemmän ja Paremmin
Enemmän B2B-myynnistä
B2B-myynti.fi
Myy enemmän ja Paremmin
Enemmän B2B-myynnistä
B2B-myynti.fi
Myy enemmän ja Paremmin
Enemmän B2B-myynnistä
B2B-myynti.fi
Myy enemmän ja Paremmin
Enemmän B2B-myynnistä

Vinkkejä myyntityöhön hakevalle

19/7/2022
Lukuaika 3 minuuttia

Haluat myyjän paikkaa, koska siitä maksetaan hyvä korvaus. Miksi myyntityöhön hakeminen on kuin myyntiä?

Myyjän paikkaa täyttäessä etsitään parasta, oma-aloitteista sekä tavoitteellista myyjää. Tottakai hakemisessa tulee käyttäytyä myös parhaan myyjän tavoin.

Lue lisää vinkkejä myyntityöhön hakevalle!

Vinkkejä myyntityöhön hakevalle

Haet myyntityöhön - ole kuin myyjä!

Käytä aivojasi ja ajattele tämän olevan vain uusi myyntityö. Miten kontaktoit yrityksen, kerrot mitä teet myyntityössä ja palaat yritykseen tapaamisen jälkeen. Kokeile erilaista lähestymistapaa ja mene vaikka suoraan ansioluettelo kourassa yrityksen puheille suoraan, siitä tulee todella positiivinen mielikuva hakijasta ja se vaatii paljon luottamusta omaan tekemiseen.

Pidä huoli että näytät asialliselta ja nautit myyntityöstä. Muista aina että yritys ottaa suuren riskin palkatessaan uutta myyjää ja haluaa varmistaa sinun olevan oikea myyjä vaadittuun työhön. Vaikka sinulla ei olisi kokemusta alasta, asenne voittaa parhaimmankin ansioluettelon ja voit saada paikan pelkällä omalla taidollasi - eli myynnillä.

Selvitä hakemasi yrityksen taustat

Myyntityö itsessään vaatii prospektointia ja sitä kannattaa myös tehdä hakemastasi yrityksestä. Selvitä yrityksen historiaa, mitä kaikkea heillä työskentely vaatii ja miten olisit paras mahdollinen kandidaatti hoitamaan myyntiä yrityksessä.

Mikään taustatyö ei ole heitetty hukkaan ja jos annat yritykselle itsestäsi positiivisen kuvan, voi olla että tulevaisuudessa olet heidän kanssaan uuden työnhaun merkeissä yhteydessä tai myyntityössäsi esimerkiksi asiakkaan roolissa.

Datalla voi saada työpaikan

Voit näyttää yritykselle suoraa dataa siitä, miten voisit tehdä omaa myyntityötäsi ja miten tekemälä työllä yritys saa omaa liikevaihtoaan kasvatettua. Joskus valmiit numerot vakuuttavat työnantajan niin hyvin, ettei muut asiat enää kiinnosta niin paljon. Selvitä mikä yritykselle on tärkeää ja miten omalla osaamisellasi voisit kehittää juuri sitä myyntityössä.

Tee räätälöity CV jokaiseen hakemaasi työpaikkaan

Ei muttia. Rekrytoija näkee varmasti saman 100:lle muulle yritykselle lähettämäsi CV:n läpi. Keskity CV:ssä haettuun työhön ja räätälöi se hakemaasi työpaikkaa mukaillen. Samalla työnantaja näkee, että tiedät myyntityössäkin olevan tärkeää personoida jokainen esitys ja tarjous vastaamaan myyntitilannetta. Lisäksi osoitat aitoa kiinnostusta haettuun yritykseen, sen sijaan että epätoivoisesti lähettelet vain samaa CV:tä joka paikkaan.

Korosta näitä asioita ansioluettelossasi

Ansioluettelo on ansioluettelo. Mikäli haet huippumyyjän paikkaa, mitä olet tehnyt aiemmin ollaksesi huippumyyjä? Älä pelkää vaikka et täyttäisi kaikkia hakemuksessa vaadittuja kriteereitä, yritystä kiinnostaa eniten henkilö joka osaa tehdä mahdollisimman paljon kauppaa, ja sitä tulee korostaa ansioluettelossasi. Mitkä toimenpiteet ovat myyntityöstä auttaneet sinua saavuttamaan tuloksia ja miten paljon olet tehnyt rahaa edellisessä myyntityössäsi yritykselle.

Mitä olet saavuttanut edellisissä työpaikoissasi

Myyntityötä aiemmin tehneenä olet varmasti saavuttanut jotain. Myynnin tulokset ovat helposti mitattavissa ja niitä tulee korostaa uudelle yritykselle. Vaikka et olisi ollut se yrityksen paras työntekijä, pelkällä positiivisella tuloksellakin voi olla suuri merkitys. Näin uusi yritys tietää, että olet hoitanut myyntityötä hyvin ja et tuota heille pettymystä.

Mitä olet oppinut edellisissä työpaikoissasi

Jos et keksi suuria saavutuksia, kerro oppimisesta. Se on paras vaihtoehto. Jatkuva oppiminen ja myyntityö kulkevat käsi kädessä. Voi olla että edellisessä työpaikassa markkinat olivat huonot eikä tuotetta ollut helppo myydä, mutta opit siitä tärkeää tietoa mitä yrityksen ei kannata tehdä ja miten huonon tilanteen voi kääntää paremmaksi. Myyntityö on ajoittain helppoa ja ajoittain hankalaa, hyvä myyjä osaa oppia virheistä sekä kehittää itseään paremmaksi myynnin ammattilaiseksi.

Käytä vanhaa hyödyksi työhaastattelussa

Tiedä vastaukset näihin kysymyksiin ennen kuin menet työhaastatteluun

Työhaastattelussa saatetaan kysyä monia erilaisia kysymyksiä ja niihin voi valmistautua etukäteen. Löydät varmasti netistä pitkän listan valmiita kysymyksiä, mutta alla listattuna muutamat yleisimmät kysymykset työhaastattelussa.

Olet varmaan myös kuullut kuitenkin sen yleisimmän kysymyksen, mitä myyjiltä kysytään. Myy minulle tämä kynä. Se on klassinen kysymys, missä testataan miten myyjät kohtelevat asiakasta ja millä argumenteilla vastataan myynnissä tuleviin kysymyksiin, kuten miksi tarvitsisin tuota kynää, minulla on jo kynä?

Mitkä ovat tavoitteesi 5 vuoden päästä?

Myyntityön ja työn kannalta kannattaa miettiä etukäteen missä näet itsesi 5 vuoden päästä. Yritys palkkaa myyjiä, jotka pysyvät talossa pitkään ja ei kannata heti työhaastattelussa sanoa että valitset toisen työn jos sellainen tulee vastaan. Kerro rehellisesti mitä haluat ja jos haluat olla samassa yrityksessä viiden vuoden päästä, se on aina parempi yritykselle.

Mikä tekee sinusta hyvän myyjän?

Kuvaile mitkä ominaisuudet kertovat sinun sopivan myyntityöhön ja myynnin pariin. Pidä kuitenkin nöyryys mielessä äläkä kerro vain osaavasi tehdä hyvin kauppaa, koska kaikki tarinat on jo kuultu. Mitkä ominaisuudet valmistavat sinut myyntityön haasteisiin ja mitkä myös auttavat sinua asiakkaan kanssa toimimiseen.

Mikä on suurin saavutuksesi?

Monia haastateltavia kiinnostaa kuulla mikä on suurin saavutuksesi työssä. Se kertoo paljon siitä, mitä itse pidät suurena saavutuksena sekä antaa sinulle mahdollisuuden kertoa mitä kaikkea olet työssä kohdannut saavutuksen osalta. Mieti etukäteen minkä tahansa saavutuksen kautta, mikä on ollut sinulle kaikista palkitsevin myynnissä.

Missä haluaisit kehittyä?

Hyvä myyjä tietää missä haluaa kehittyä. Mitkä osa-alueet sinulla laahaavat tai muuten vaan mikä saa sinut palamaan. Se voi olla aito halu auttaa asiakkaita tai esimerkiksi haluat kehittyä kaupan teossa. Kaikki kehityskohteet on hyviä, ja auttavat näin tuomaan omat puolesi esiin.

Miksi vaihdat työpaikkaa?

Älä kerro negatiivisia asioita, kuten huono johto, koska uutta työnantajaa ei kiinnosta sellaiset vastaukset. Jos se kuitenkin oli syy, voit muuttaa sen esimerkiksi siihen, että koit ettei työtäsi arvostettu yrityksessä ja halusit vaihtaa yritystä missä työpanostasi arvostetaan enemmän.

Mitkä ovat myyjän tärkeimmät ominaisuudet?

Mieti myös mikä on hyvä myyjä. Mitkä ominaisuudet mielestäsi tekevät myyjän työssä eniten tulosta yritykselle. Myyjiä yhdistävät monet tekijät, mutta yleensä etsitään tuloksenhakuisuutta ja energistä myyjää, joka ei kaihda suuria haasteita ja oppii tulee epäonnistumisten kautta. Moni asia on tärkeä, mieti koko haastattelu työnantajan näkökulmasta.

Miksi yrityksen pitäisi palkata juuri sinut?

Kerro työnantajalle miksi juuri sinut tulisi palkata kyseiseen tehtävään. Mitä voit tuoda lisää yritykselle. Enemmän myyntiä? Lisää asiakkaiden tyytyväisyyttä? Tai myyjät yhdistävää ryhmähenkeä. Ole rehellinen ja mieti mitkä ominaisuudet tekevät sinusta hyvän myyjän.

Mikä on palkkavaatimuksesi?

Työ palkitsee aina tekijänsä. Anna rehellinen palkkatoive ja kerro mitkä tekijät vaikuttavat siihen. Jos yritys haluaa palkata enemmän provisioperusteisesti, neuvottele itsellesi korkeampi provisio. Hyvä myyjä ansaitsee provisiolla isot tienestit.

Myyntityössä työ palkitsee tekijänsä

Ole haastattelussa oma itsesi

Moni myyjä yrittää haastattelussa liikaa ja se on ensimmäinen virhe. Ihmiset huomaavat tekopyhän ihmisen samantien ja viimeistään palkkauksen jälkeen voit joutua pihalle jos olet valehdellut itsesi sisään. Myynti ja kohtaamiset asiakkaiden kanssa onnistuvat paremmin olemalla rehellinen ja se on yksi tärkeimmistä ominaisuuksista.

Kysy palautetta jo haastattelussa ja päätöksen jälkeen

Jos sait paikan tai et, haluat varmasti kuulla missä voisit kehittyä tai miksi juuri sinut valittiin tai ei valittu tehtävään. Lähetä työnantajalle sähköposti ja kysy rehdisti mitä voisit tehdä heidän mielestään paremmin tulevissa haastatteluissa. Onkin tärkeä osa myyntityötä osata kysyä palautetta ja kehittää toimiaan sen perusteella. Eihän sitä voi tietää vaikka yritys haluaisikin sinun ottavan yhteyttä hylkäämisen jälkeen...