B2B-myynti.fi
Myy enemmän ja Paremmin
Enemmän B2B-myynnistä
B2B-myynti.fi
Myy enemmän ja Paremmin
Enemmän B2B-myynnistä
B2B-myynti.fi
Myy enemmän ja Paremmin
Enemmän B2B-myynnistä
B2B-myynti.fi
Myy enemmän ja Paremmin
Enemmän B2B-myynnistä
B2B-myynti.fi
Myy enemmän ja Paremmin
Enemmän B2B-myynnistä
B2B-myynti.fi
Myy enemmän ja Paremmin
Enemmän B2B-myynnistä
B2B-myynti.fi
Myy enemmän ja Paremmin
Enemmän B2B-myynnistä
B2B-myynti.fi
Myy enemmän ja Paremmin
Enemmän B2B-myynnistä
B2B-myynti.fi
Myy enemmän ja Paremmin
Enemmän B2B-myynnistä
B2B-myynti.fi
Myy enemmän ja Paremmin
Enemmän B2B-myynnistä

Myynnin työpaikat - miten saan unelmieni työn?

10/3/2023
8 minuuttia

Hyvä myynnin työpaikkoja voi olla hankalaa löytää, koska niitä on erittäin paljon tarjolla. Mukaan mahtuu varmasti huonoja paikkoja, jotka eivät ole alkuunkaan sinulle tarkoitettu.

Miten siislöydät sinulle sopivan työn? Etsi oikealla tavalla ja ole itse aktiivinen. Esimerkiksi sosiaalinen myynti voi joissain paikoissa olla paras tapa saada oikea työ ilman kaavamaista työhakemusprosessia.

Myyntityötä voit löytää työnhakupalveluista, tulla suoraan headhuntatuksi tai löytää unelmien työpaikan suhteilla. Tee itsestäsi mielenkiintoinen työmarkkinoilla ja sinut halutaan palkata suoraan.

Lue artikkelista miten löydät parhaan myyntityön!

Myyntityötä voi hakea monilla tavoilla

B2B yritys myynti houkuttelee työnhakijoita korkeiden provisioiden sekä haastavien työtehtävien vuoksi. Työn hakeminen on jo itsensä myymistä tuleville työnantajille ja kilpailu ei ole vähäistä.

B2B myynnissä olevia hyviä vapaita paikkoja voit hakea työnhakupalveluista suoraan ja olla yhteydessä erilaisiin yrityksiin. Voit olla aktiivinen LinkedInissä sekä tehdä profiilistasi kiinnostavan mahdollisille headhuntereille, jotka voivat kaikki rekrytoida sinut suoraan.

Työnhakupalvelut

Työnhakupalveluista löydät valmiita paikkoja, joita työnantajat ovat listanneet avoimiksi. Pystyt suodattamaan tarkasti erilaisia työpaikkoja ja voit ottaa yhteyttä suoraan hakemuksella. Julkisissa työpaikoissa on kova kysyntä, joten pohdi tarkkaan miten tulet erottautumaan massasta omilla meriiteilläsi.

Suorahaku, Headhunting ja LinkedIn

Mikäli olet houkutteleva työnhakija sekä aktiivinen henkilö LinkedInissä, voivat rekrytoijat ottaa sinuun suoraan yhteyttä. Pääset kertomaan itsestäsi täysin erilaisella tavalla omien sisältöjen avulla ja annat mahdollisuuden ottaa sinuun yhteyttä. Joskus sinut voidaan myös pyytää haastatteluun, vaikka sinulla olisi jo ennestään työpaikka.

Oma verkosto

Verkostossa on voimaa. Mikäli tunnet paljon ihmisiä eri aloilta, kannattaa olla jatkuvasti yhteydessä heihin. Verkostossasi saattaa olla henkilöitä, joiden avulla löytyy sinullekkin työpaikka B2B myynnissä. Ole LinkedInissä aktiivinen ja näyt oman verkostosi lisäksi myös mahdollisille headhuntereille.

Parhaat työnhakupalvelut Suomessa

B2B myynnin työpaikkoja etsitään ja tarjotaan jatkuvasti Suomessa. Mitkä ovat parhaita alan työnhakupalveluita ja miten voit hyödyntää niitä työnhakuprosessissasi. Usein yritysten hakemukset saattavat saada kymmeniä hakemuksia ja välillä pitää hakea töitä monesta eri palvelusta.

Työnhakupalveluita on tarjolla pilvin pimein ja olemme listanneet tähän niistä parhaimmat. Katso listaus ja löydä itsellesi B2B myynnin työpaikka.

Duunitori

Duunitorilta löytyy mm. B2b myynti yhdellä haulla ja voit selata esimerkiksi pelkästään työpaikkoja, jotka kertovat haettavan työtehtävän palkan.

Alla esimerkki Nordic Sales Crew:n työpaikkailmoitukseen myyjälle. Työpaikkoja löytyy mm. Myyjä Oulu, Myyjä Tampere, Myyjä Pori ja Myyjä Turku.

Työpaikkailmoitus myyjän työpaikasta

Oikotie

Oikotie mahdollistaa erilaisten yritysten tarjoamat työpaikat helpolla suodattamisella, esimerkiksi vain alle 18-vuotiaille olevat työpaikat tai pelkästään etätyöt. Oikotiessä on myös mahdollista tilata hakuvahti tietyille työpaikkailmotuksille.

Alla esimerkki Rainmakerin tarjoamasta työpaikasta myyjälle. Työpaikkoja löytyy mm. Myyjä Helsinki, Myyjä Vaasa, Myyjä Joensuu ja Myyjä Kuopio.

Rainmaker myyjän työpaikka

SalesOnly

SalesOnly tarjoaa asiakas yritykselle kokeneita B2B-myynnin ja markkinoinnin ammattilaisia. Työpaikkoja etsivät yritykset etsivät hieman kokoneempia myyjiä, jotka ovat saaneet kokemusta pääosin B2B-myynnissä, mutta B2C-myynnissä työskennelleet voivat löytää myös unelmiensa työpaikan myyntiin.

Suomen Yrittäjät etsivät työpaikkailmoituksessaan yritysmyyjää. Yritysmyyjänä tulisit tekemään pääasiassa jäsenyritysten hankintaa digitaalisia työvälineitä käyttämällä. Tavoitepalkkaus 3500 - 4000 euroa ilman palkkakattoa.

B2B myynnin työpaikka Suomen yrittäjillä

Jobly

Joblyn kautta löydä esimerkiksi myyjän työpaikan sellaisen yrityksen kautta, jonka vaikuttavuus on merkittävä terveyden alalla tai yhteiskunnassa. Voit myös suodattaa työpaikkailmoitusta esimerkiksi palkkauksen mukaan.

ManPower

ManPower tarjoaa kätevästi työpaikkoja sekä mahdollisuuksia yrityksen tehdä uravalmennuksia, ulkoistettu rekrytointi, soveltuvuusarviointi sekä henkilöstövuokraus.

Alla olevassa esimerkissä tarjotaan avointa hakemusta Turun alueella myyntiä tekevälle työntekijälle. Myyjän paikka voi olla B2B-myynnissä yritysten välisessä kaupassa tai B2C-myynnissä kuluttajapuolella.

Myyntityötä B2B-yritysasiakkaille ja kuluttaja-asiakkaille

StaffPoint

StaffPoint tarjoaa esimerkiksi vuokratyöpaikkoja monille eri yrityksille B2B-myynin ja B2C-myynnin parissa. Kannattaa käydä tutustumassa avoimiin työpaikkoihin tarkemmin ja tutkia mitä myynnissä vaaditaan.

Tarjolla on B2B-myynnin ammattilaiselle Account Managerin pesti, josta voi saada arviolta 4000 - 5000 euroa palkkaa. Käy lukemassa mitä myyjän taitoja tälle yritykselle pitää olla.

B2B-myynti työpaikka Account Manager

Hirmu

Hirmu antaa mahdollisuuden suodattaa kätevästi erilaiset työpaikat, kuten Puhelintyö, Ständimyyjä, Suoramyynti, Yritysmyynti, Esihenkilöt ja Koulutukset.

Käy katsomassa sinulla sopivat työpaikat nyt Hirmusta!

Henkilöstöpalvelu HIrmu oy työpaikat: Puhelintyö, ständimyynti, suoramyynti, yritysmyynti, esihenkilöt ja koulutukset.

Suorahaku ja Headhunting - voiko näin saada työtä ja miten?

Headhunterit etsivät tietyllä tavalla sopivia työntekijöitä, joihin he ottavat yhteyttä. Omalla alallasi saattaa olla tietyt kriteerit, mutta perusasiat tulee silti olla kunnossa. Työn alkuvaiheessa ei välttämättä ole tämä välttämättä ole kovin helppoa, mutta se helpottuu ajan myötä.

Mitä pidempään olet kerännyt työkokemusta sekä verkostoa, sitä paremmin myös sinut voidaan headhuntata suoraan työpaikkaan. Mahdolliset alan tuttavat voivat suositella sinua, mikäli heitä yritetään saada töihin sekä pidempi työura näyttää headhuntaajan silmissä paremmalta.

Miten pitää yllä omaa Linkkariprofiilia?

Et voi tulla koskaan headhuntatuksi, mikäli et itse laita kortea kekoon. Pidä huoli, että Linkkariprofiilisi on ajantasalla ja annat ammattimaisen kuvan rekrytoijille. Ole aktiivinen ja tuo itsesi esille.

  • Pidä koko tilisi ajan tasalla
  • Ota ammattimainen profiilikuva
  • Kerro rekrytoijille, että olet avoin työpaikoille
  • Sisällytä omaan kuvaukseesi työpaikkatoiveet
  • Ala aktiiviseksi postaajaksi sekä kommentoijaksi

Oman verkoston kasvattaminen

Omaa verkostoa voi kasvattaa erilaisilla keinoilla, niin fyysisesti tai digitaalisesti. Pääset kasvotusten keskustelemaan esimerkiksi miten hyvin teet myyntiä tai myyjän työtä, ilman että yrität edes hakea töitä.

Fyysinen henkilöbrändi on tärkeää, mutta niin on myös digitaalinenkin. Siihen vaaditaan sosiaalisen median hallintaa ja tiedon hakemista, mitä eri yrityksen rekrytoijat etsivät. Rakenna itsestäsi digitaalisesti sellainen mielikuva, että olet myyntiin oikea henkilö ja sinulla on tietoa siitä, mikä auttaa entistä enemmän yrityksen myynnin kehitystä.

Kasvotusten

Verkostoa saa kasvatettua olemalla aktiivinen erilaisissa aktiviteeteissa, kuten harrastukset sekä vapaaehtoistoiminta. Tietyn tyyppiset ihmiset harrastavat erilaisia lajeja sekä vapaaehtoistoimintaa ja niiden avulla pääset tutustumaan uusiin ihmisiin.

Yleensä ajatellaan sillä tavalla, että mitä enemmän rahaa kuluu harrastuksen kanssa, sitä varakkaampia ovat myös lajien harrastajat. Verkostoidu hyvien ihmisten kanssa ja se tarkoittaa, että takaat tulevaisuudessa laajan verkoston eri alojen ammattilaisia.

Digitaalisesti

Omaa henkilöbrändiä tulee kasvattaa aktiivisesti, mikäli haluaa menestyä työmarkkinoilla. Kerro itsestäsi sosiaalisen median postauksilla sekä kommenteilla ja annat mahdollisuuden ihmisille tietää mitä teet.

LinkedIn on hyvä paikka ammattilaisten tuottamalle sisällölle, minkä avulla löydät myös työpaikan tuota pikaa. Iso määrä yrityksiä voi mahdollistaa työntekijöilleen sosiaalisen median käyttöä työajalla, joten pääset käsiksi kaikenlaisiin toimijoihin samanaikaisesti.