B2B-myynti.fi
Myy enemmän ja Paremmin
Enemmän B2B-myynnistä
B2B-myynti.fi
Myy enemmän ja Paremmin
Enemmän B2B-myynnistä
B2B-myynti.fi
Myy enemmän ja Paremmin
Enemmän B2B-myynnistä
B2B-myynti.fi
Myy enemmän ja Paremmin
Enemmän B2B-myynnistä
B2B-myynti.fi
Myy enemmän ja Paremmin
Enemmän B2B-myynnistä
B2B-myynti.fi
Myy enemmän ja Paremmin
Enemmän B2B-myynnistä
B2B-myynti.fi
Myy enemmän ja Paremmin
Enemmän B2B-myynnistä
B2B-myynti.fi
Myy enemmän ja Paremmin
Enemmän B2B-myynnistä
B2B-myynti.fi
Myy enemmän ja Paremmin
Enemmän B2B-myynnistä
B2B-myynti.fi
Myy enemmän ja Paremmin
Enemmän B2B-myynnistä

Miten lähetän asiakkaalle myyntisähköpostin?

24/7/2022
Lukuaika 5 minuuttia

Sähköposti on nykypäivää, mutta miten myynti voi kehittyä sähköpostin avulla?

Työtä tehdään nykyään pääasiassa koneella ja sähköposteja tulee pilvin pimein.

Kerromme tässä artikkelissa miten myynnin onnistumista voi parantaa yrityksen lähettämän sähköpostin avulla.

Myyntisähköposti

Sähköpostia ei saa peruttua, ole huolellinen

Sähköposti on lopullista. Valitse sanasi tarkkaan ja mieti mitä sanot. Kontaktointi on yksi myyntiprosessin tärkeimmistä vaiheista ja voit pilata yrityksen myynnin huonon viestin lähettämällä. Aloita työstämään sähköpostiviestiä luonnoksena ja lisää vastaanottaja viimeiseksi virheiden välttämiseksi. Viesti voidaan myös ajoittaa seuraavaan päivään ja ehdit yön yli miettimään ovatko valitsemasi sanat oikeita.

Mieti kiinnostusta herättävä otsikko

Riippuen onko kyseessä kylmäsähköposti, kampanjaviesti tai vain yhteydenotto puhelun perään. Nykyään ihmiset saavat ilmoitukset sähköposteista puhelimeensä tai tietokoneen näytölle pienenä kuvakkeena. Mielenkiintoinen otsikko herättää huomiota ja ohjaa avaamaan. Myynnin kannalta on tärkeää avataanko viesti, sillä se on jo ensiaskel sisällön lukemiseen ja myyntiprosessin kehittymiseen.

Kokeile erilaisia viestejä B2B tai B2C myynnin osalta ja huomaat minkälaisiin otsikkoihin reagoidaan. Testaamista kannattaa aina tehdä, sillä myynnistä saa paljon enemmän irti, jos myyntiä voidaan kehittää pelkästään menestyvien sähköpostien avulla. Kiinnostava otsikko saa asiakkaan mielenkiinnon usein heräämään ja avaamaan sähköpostiviestin.

Kirjota henkilökohtaisesti vastaanottajallesi

Tutki yrityksen sivuja ja kirjoita aina B2B myynnissä henkilökohtaisesti viesti vastaanottajalle jos haluat saada parhaimpia tuloksia. Ketään ei kiinnosta myynti viesti, mikä on lähetetty massalle. Sen huomaa kyllä viestistä suoraan. Se tarkoittaa ettei viestin lähettämä yritys ole vaivautunut tekemään myyntiään huolellisesti vaan yrittää oikaista mutkia lähettämällä satoja tai tuhansia samanalaisia viestejä.

Hyödynnä CRM-ohjelmistosi viestityökalua, kun lähetät kampanjaviestejä

Myynti on moniportaista, ja myyntiprosessin edistämiseksi kannattaa hyödyntää asiakkuudenhallintaohjelmistoja. CRM ohjelmisto tekee myynnistä helppoa, ja voit lähettää kampanjaviestejä tai yksittäisiä viestejä lisäominaisuuksilla. Usein ohjelmistojen avulla voidaan seurata milloin ja kuinka monta kertaa sähköpostiviesti on avattu tai sisällössä olevaa linkkiä on klikattu. Tiedon analysointi auttaa myyntiä ja yrityksen on helpompaa ottaa mallia suoraan toimivasta viestistä.

Hyödynnä CRM sähköpostin lähettämisesssä

Kirjoita selkeästi ja lyhyitä lauseita

Kun haluat myynnin edistyvän, kirjoita yksinkertaisia, ohjaavia viestejä.

Tutkimusten mukaan yritykset onnistuvat maksimissaan 5 rivin pituisilla sähköposteilla.

Lyhyet ja ytimekkäät lauseet auttaa asiakasta paljon paremmin lukemaan tärkeät sisällöt.

Jotkut yritykset tekevät todella laajoja sähköpostiviestejä, mitä on hankala lukea.

Ole parempi myyjä, ja ota ennen kaikkea ostaja huomioon viestinnässäsi.

Vältä ammattisanastoa, puhu asiakkaan kieltä

Usein sanotaan, että tekstin kirjoittamisessa pitää välttää ammattisanastoa tai "jargonia". Et saa olettaa missään nimessä, että asiakkaasi ymmärtävät kaikki oudot ja tekniset termit mitä käytät. Viestiä voidaan myös ohjata muille yrityksen toimijoilla, mikä tekee myynnin kannalta todella tärkeäksi yksinkertaisuuden. Puhu myynnissä asiakkaan kieltä. Vältä mahdollisimman paljon teknisiä ja vaikeita sanoja.

Merkitse tarvittaessa pääkohdat boldilla

Kun haluat korostaa jotain, käytä boldia harkiten. Näin saat asiakkaan kiinnittämään huomion juuri siihen tärkeimpään, vaikka siihen, että palvelun hinta on 500€ / kk. On olemassa lukijoita, jotka selaavat viestin nopeasti ja saat taas heidän huomionsa käyttämällä korostuksia ja muita tehosteita.

Muita päätöksentekijöitä? Laita viesti useammalle ihmiselle kerrallaan ja herätät keskustelua

Myös muut päätöksentekijät on hyvä ottaa B2B myynnissä huomioon. Laittamalla yrityksen toimitusjohtajan esimerkiksi kopioksi viestiin, tarkoittaa että toisen vastaanottajan tulee ottaa viesti vakavemmin huomioon. Parhaimmassa tapauksessa eri vastaanottajat pääsevät työpaikallaan keskustelemaan aiheesta ja pääset herättämään ajatuksia, jotka vaikuttavat sitten myyntiin yleensä paremmin.

Käytä liitteitä tai kuvia harkiten

Koko sähköpostin lähettäminen voi olla turhaa, jos laitat mukaan liitteitä tai kuvia. Automaattisesti viesti voi ohjautua roskapostiin ja asiakas ei koskaan edes näe sitä. Käytä siis kuvia tai liitteitä hyvin harvoin ja mielellään vasta seuraavissa viesteissä eikä ensimmäisessä.

Asiakas ei vastannutkaan? Follow-up!

Mitä teen jos asiakas ei vastaa viestiin? Myynnissä tulee väistämättä takaiskuja, eikä esimerkiksi yritys välttämättä edes jaksa avata kaikkia viestejään. Laita uusi viesti perään. Tutkimusten mukaan vähintään kolme sähköpostiviestiä kannattaa laittaa ennen luovuttamista. Kaikki kontaktoinnit vaikuttavat myyntiin ja useammilla viesteillä on suurempi vaikutus yritykselle.

Soita perään 1-2 kertaa viikon sisällä

Voit myös soittaa edistääksesi myyntiä. Jos yritys on saanut sähköpostiviestin, voit soittaa perään ja kysellä onko sähköpostiin ehditty vielä reagoimaan. B2B myynnissä varsinkin sähköpostilla on hyvä aloittaa ja myyjä voi esimerkiksi ottaa puhelimen käteen ensimmäisen viestin jälkeen jos vastausta ei kuulu. Jos asiakas on ehtinyt jo lukea tuotteen tai palvelun sisällön, on silloin luontevaa vakuuttaa ostajat puhelimitse.

Lähetä uusi sähköposti

Jos puhelutkaan ei mene läpi, kuten joskus tapahtuu, niin lähetä vielä sähköposti perään. Yleensä ostaja voi jättää viestin huomiotta, mutta yhteydenotolla saat sen huomion takaisin. Suurempi kontaktointien määrä on parempi tapa saada asiakkaan huomio, kuin se että jättäisit sen huomiotta.

Myyntisähköposti on edelleen relevanttia B2B-myynnissä

Myynnillisen sähköpostin lähettäminen on edelleen relevantti keino B2B myynnissä

B2B-puolella valtaosa kohtaamisista hoidetaan pelkästään sähköpostilla ja puhelimella. Eri henkilöt seuraavat sähköpostejaan omalla tavallaan ja kuten itsekin olet varmasti huomannut, et välttämättä jaksa vaivautua avaamaan jokaista sähköpostia. Varsinkin jos myyjä ei ole jaksanut nähdä vaivaa edes otsikkotasolla.

Ostaja pitää aina pitää mielessä sähköpostin lähettämisessä. Koko myyntiputki voi lähteä avautumaan nopeammin, kun onnistut lähettämään enemmän onnistuneita sähköposteja. Anna viestin vaikuttaa hetki, kerro asiasi selkeästi niin asiakas ymmärtää mitä hyötyjä voit saada. Avaa myynti uudestaan myöhemmin jos ensimmäiset yhteydenotot eivät toimineet. Voi olla ettei viestiä ole ikinä avattu laisinkaan.